ترکیه یکی از کشورهایی است که در همسایگی ایران قرار دارد و به دلیل نزدیکی به ایران و تنوع کالا، مورد توجه بسیاری از تاجران ایرن قرار گرفته است. از دیگر عواملی که باعث محبوبین تجارت با این کشور شده است قیمت اجناس است که نسبت به دیگر کشورها برای تاجران ایران به صرفهتر است. با شیوع ویروس کرونا تجارت جهانی دچار بحرانهای بسیاری شده است. در این میان میخواهیم واردات کالا از ترکیه به ایران در دوران کرونا را بررسی کنیم تا متوجه شویم آیا واقعا شیوع این ویروس بر میزان واردات و نحوهی آن از ترکیه تاثیر گذاشته است یا خیر. بری فهمیدن این موضوع با ما همراه باشید.
آیا شیوع کرونا بر واردات کالا از ترکیه به ایران تاثیر داشته است؟
حقیقت این است که این پانادمی بر واردات ایران از کشورهای دور و نزدیک تاثیر خاصی نداشته است. طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی به گفتهی خبرگزاری دنیای اقتصاد، واردات کشور از آغاز شیوع کرونا تا به الان رشد 7.5 درصدی را شاهد بوده است و این به این معناست که نه تنها کاهش واردات نداشتهایم بلکه افزایش هم اتفاق افتاده است. البته این موضوع با رعایت پروتکلهای بهداشتی و بیشتر از طریق مسیرهای آبی بوده است.

در شروع پانادمی شاهد بسته شدن مرزها بودیم. بسته شدن مرزها برای یک دورهی خاص اتفاق افتاد و واردات به صفر رسید اما بعد از باز شدن مرزها برای واردات کالاهای اساسی و غیر اساسی، آن دوره جبران شد و در واقع شاهد روند صعودی واردات حتی بیشتر از قبل بودیم. در این میان کالاهایی که واردات از ترکیه به ایران داشتند نیز روند صعودی را طی کرده و میتوان گفت بیش از پیش توجه تاجران را به خود جلب کردند.
راههای ترانزیت کالا از ترکیه به ایران
از گذشته تا به الان راههای ترانزیت از ترکیه به ایران شامل راههای دریایی، هوایی و زمینی بوده است. راههای زمینی خود شامل مسیرهای ریلی و ماشینی هستند. تاجران ایرانی تمایل زیادی به واردات از طریق مسیرهای ریلی نشان دادهاند زیرا از نظر هزینهها به صرفهتر است و البته با اینکه زمان بیشتری در راه است اما به دلیل اینکه تعداد زیادی از قطارها در روز بارگیزی شده و به سمت ایران راه میافتند، بارها سریعتر میرسند. در مورد مسیرهای هوایی و دریایی این طور نیست. معمولا هواپیماهای بابری چندین روز در حال بارگیری هستند تا کاملا پر شون در موزد کشتیها هم به همین صورت است. بنابراین مسیرهای زمینی پرطرفدارتر هستند.
پروتکلهای بهداشتی واردات در زمان شیوع کرونا
رعایت بهداشت در واردات کالا از اهمیت ویژهای برخوردار است. با حجم زیاد وارداتی که به کشور صورت میگیرد عدم رعایت این پروتکلها، چه برای کارکنان تجاری و چه برای افراد مصرفکننده میتواند بسیار خطرناک باشد.

این پروتکلها از زمان تحویل بار تا ورود کالا به کشور مقصد و ترخیص کالا ادامه دارد. اما روشهای رعایت پروتکلها متفاوت است چیزی است که فکر میکنید. در این روش استفاده از الکل و محلول ضد عفونی برای کالاها صورت نمیگیرد بلکه شامل بهداشت فردی کارکنان، فرت کردن درست محصولات و بسته بندیهای ایمنی است.

اگر کالاها شامل محصولات خوراکی و فاسد شدنی باشد در بسته بندیهای روکشدار و در کانتینرهای خنک کننده جابهجا میشوند تا از خراب شدن آنها جلوگیری شده و در معرض آلودگی نباشند. در موارد دیگر نیز از تماس مستقیم دست با کالاها جلوگیری میشود. سپس به کانتینرها و بسته بندیهای قابل شستوشو مواد ضدعفونی کننده اسپری میشود. حتی در زمان چک کردن بارها کلیه موارد بهداشتی رعایت میشود و در نهایت با گذشتن زمان در انبارداری نیز ویروسها به احتمال زیاد از بین میروند. اما بازهم هنگام تحویل بار و استفاده از آنها باید موارد بهداشتی را در نظر داشته باشیم.
سخن آخر
در این مقاله همه چیز را در مورد واردات کالا از ترکیه به ایران در دوان کرونا توضیح دادیم. اگر نیاز به تامین کننده کالا در ترکیه دارید Lahaz شرکتی است که با سابقهی طولانی مدت در زمینهی واردات کالا میتواند در کنار شما باشد. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.