یکی از کالاهای اساسی مورد نیاز کشور، ماشین آلات صنعتی هستند که معمولا از کشورها عضو اتحادیهی اروپا وارد ایران میشوند. واردات ماشین آلات صنعتی در بعضی از جزئیات متفاوت از کالاهای دیگر است. بنابراین قصد داریم این مسئله را به طور کامل در این مطلب شرح دهیم. با ما همراه باشید تا از تمام مراحل و جزئیات واردات ماشین آلات صنعتی اطلاع پیدا کنید.
مراحل واردات ماشین آلات صنعتی
داشتن مجوز فعالیت
مانند واردات هر کالای دیگری، لازم است شما مدارک و گواهیهای لازم جهت واردات ماشین آلات را داشته باشید. اداره گمرک هنگام تحویل و حتی ترخیص کالا مدارک را به طور کامل بررسی میکند و در صورت نقصان بودن مدارک مشکلات زیادی بوجود خواهد آمد که روند کا را کند میکند و البته هزینههای اضافی را نیز در بر خواهد داشت. به عبارت دیگر نهاد مربوطه باید پروانه و مجوزهای لازم را قبل از اقدام به واردات آن تایید و صادر کند.
ارزشگذاری ماشین آلات صنعتی
در این بخش اداره صنعت معدن و گمرک جمهوری اسلامی با انجام معاینات و بررسیهای لازم، تمام مشخصات ماشین آلات را ثبت و بر اساس کارایی و هزینههای واردات و همچنین در نظر گرفتن بسیاری از مسائل اقتصادی، آن را قیمت گذاری میکنند. بررسیهای انجام شده شامل: نوع دستگاه، برند دستگاه و تاریخ ساخت آن نیز خواهد بود.
داشتن کارت بازرگانی
این مرحله در واردات همهی کالاها مشترک است و در واقع از مراحل لازم و ضروری هرگونه وارداتی بهشمار میآید. کارت بازرگانی شامل تمام مشخصات شخص حقیقی یا حقوقی خواهد بود. این کارت را سازمان توسعه تجارت صادر میکند و در مورد معین نیازمند تمدید است. یک مسئاهی مهم که دانستن آن برای شما ضروری است، موضوع معافیت مالیاتی برای واردات ماشین آلات صنعتی، با ارائهی کارت بازرگانی است. روند دریافت معافیت مالیاتی به اینگونه است که پس از اخذ مجوزهای لازم و واردات دستگاه، با داشتن پروانه بهرهبرداری و صادر کردن درخواست معافیت مالیاتی به گمرک میتوان از آن بهرهمند شد.
واردات ماشین آلات صنعتی دست دوم، کاهش هزینهها
در چند سال اخیر به دلیل بالا رفتن قیمت دلار و قیمت این ماشین آلات، بسیاری از واردکنندگان تمایل برای واردات ماشین آلات صنعتی دست دوم نشان دادند. البته واردات این نوع از دستگاه نیازمند اطمینان یافتن از سلامت و کارکرد دستگاه است. به این شکل که دستگاههایی که کم کارکرد هستند و یا به طور موقت در کارخانهها استفاده شدهاند، در حال حاضر به دلایلی به فروش گذاشته میشوند و معمولا به قیمتهای مناسبی میتوان آنها را تهیه کرد. لازم به ذکر است که واردات این دستگاههای دست دوم نیازمند اخذ مجوزها و بررسیهایی مضاف بر مراحل پیشین خواهد بود.
تعیین ارزش گمرکی ماشین آلات دست دوم، بر اساس جداول و لیست قوانین گمرکی صورت میگیرد. به این صورت که به ازای هر سال قدیمی بودن این دستگاهها، عوارض و مالیات کمتری به آنها تعلق میگیرد. بعد از داشتن تمام مجوزها و طی کردن مواردی که در بالا ذکر شد، باید صحت کارکرد درست و بهینهی دستگاه تست شود. برای این کار معمولا شرکت فروشنده پیشفاکتور و پرفرما ارائه میکند. سپس وزارت صنعت معدن با بررسی مدارک و تمام شرایط، در مورد صدور مجوز واردات تصمیم نهایی خود را اعلام میکند.
شاخصههای واردات ماشین آلات دست دوم
- در صورت وجود تکنولوژی تولیدات این دستگاه در کشور، باید ثابت شود که ظرفیت تولید آن پایین است و واردات آن ضروری است.
- ماشین آلات در داخل کشور تولید نمیشوند و مشابه ندارند.
- هزینهی تعمیرات و نگهداری دستگاههای دست دوم باید بسیار اندک و به صرفه باشد و استفاده از آن در دراز مدت سودآور باشد.
نکاتی در مورد واردات ماشین آلات دست دوم
واردات این دستگاههای کارکرده بهتر است توسط شرکتی بازرگانی که تجربه واردات داشته و در این کار خبره است انجام شود. زیرا این شرکتها از تمام قوانین و مقررات باخبر هستند و در صورتی که شرکت صادرکننده متقلب باشد به راحتی تشخیص داده و از زیانهای محتمل جلوگیری میکنند. هزینههایی که شرکتهای بازرگانی برای کمک به شما در این مسیر در نظر میگیرند معمولا متغیر است و بستگی به کالای واراتی شما دارد. در هر صورت پرداخت هزینهای اندک برای جلوگیری از زیانها و اما اگرهای محتمل، خیال شما را از بابت درستی مسیر راحت میکند.
برای مشاوره و اطلاعات بیشتر به صفحهی تماس با ما مراجعه کنید.